De spelersgroep van Ge makt wa me op de camping.
De spelersgroep van Ge makt wa me op de camping. Foto: Sjaak Pouwels

Den Zuuten Ienval gaat helemaal los

Algemeen

GROESBEEK - Een volle zaal, publiek dat er zin in heeft, een humoristisch stuk, mooie wisselende decors en stevige techniek. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie première van te maken. Op 6 november speelde Den Zuuten Ienval haar eerste voorstelling van het stuk Sangria met Schuim dat voor deze gelegenheid werd omgedoopt tot Ge makt wa me op de camping! Dat de toneelvereniging het spelen niet verleerd is bleek al direct. Ze ging die avond helemaal los en gunde het aanwezige publiek geen moment rust. Dat genoot zichtbaar, het was weer eens toe aan iets leuks en sloot de avond af met een staande ovatie.   

Bij het openen van het doek zien we rechts de huiskamer van de deftige familie van Henegauwen en links de zaak van de lokale snackbarhoudster Sjan van Geffen (Lisette de Valk). Vader Roderick van Henegauwen, gespeeld door Nol de Bruin, vecht voor zijn huwelijk met Trude (Ria Sillessen). En dat valt niet mee want de broer van Sjan, buitenbeentje Mari (een rol van Marco Schoofs), wil zijn oude jeugdliefde terugwinnen. Het gekibbel van beide heren speelt door de gehele voorstelling en leidt tot ruzies en minachting. De van Geffens, aan de ordinaire kant, worden uitgenodigd door oma (gespeeld door Katy Groning) om op vakantie te gaan naar Benidorm. Daar runnen zoon Danny en dochter Sonja (rollen van Samanta Nillessen en Daniel Daam) een camping. Het is een groot gezelschap. Bets de huishoudster (Ineke Kaal) en de kinderen van Sjan mogen ook mee. We zien stoere Antonio (Faliw Rettob), die zijn eerst tatoeage heeft gezet. De onnozele tweeling Rachel en Priscilla (Liz Beers en Karlijn van Basten). En Joury en zijn vrouw Marie-Claire (Bram Arents en Ilse Kersten) die het maar moeilijk vinden om de zorg voor hun baby-tweeling te verdelen. Eenmaal op de camping krijgt Sjan vlinders in de buik van Juan, de knappe barman, gespeeld door Bram Wijers. En werkster Conchita (Meta de Bruin), die de Nederlandse taal maar niet begrijpt. De campingasten, alternatieve vogelaars JP en Agaath (rollen van Gerard Rikken en Joke Kuperus), zijn wel heel vreemd. En als dan onverwacht Mari en Roderick ook nog naar de camping komen is de chaos compleet. Hoe dit afloopt kunt u zien tijdens deze hilarische voorstelling. 

De voorstelling wordt nog gespeeld op vrijdag 11 en zaterdag 12 november (20.00 uur), op zondag 13 november om 14.00 uur (matinee) en om 19.00 uur, op vrijdag 18 en zaterdag 19 november (20.00 uur). De speellocatie is zaal De Sleutel, Bredeweg 71 in Groesbeek. Kaarten kosten tien euro en zijn te reserveren via www.denzuutenienval.nl of via de reserveerlijn: 024 3578390.