Afbeelding
Foto: Ronald Nieuwenhuis

Iris Nieuwenhuis Nederlands kampioen judo

Algemeen

GROESBEEK - De Groesbeekse judoka Iris Nieuwenhuis heeft verrassend de gouden medaille gepakt op haar eerst NK. In het Friese Hoogeveen schreef zij de Nederlandse titel op haar naam door op het NK voor judoka’s tot 15 jaar in de gewichtsklasse tot 40 kilogram de finale te winnen van de Maldense Mare Sponselee.

Na een bye in de eerste ronde werd de eerste wedstrijd ternauwernood gewonnen van de Friese judoka Rokic. De wedstrijd erna werd een judoka uit Wehl verslagen, om vervolgens in de halve finale eenvoudig af te rekenen met een judoka van de bekende judoschool Kenamju uit Haarlem. In een goedgevuld sportcentrum ‘Het Activum in Hoogeveen trok Nieuwenhuis in de finale de winst naar zich toe door halverwege de wedstrijd een goede aanval in te zetten die door de scheidsrechter met  waza-ri werd beloond.

Het is voor de 12-jarige Groesbeekse de tweede titel in korte tijd, drie weken geleden werd ze ook al districtskampioen regio midden Nederland. Ook toen versloeg ze in de finale de Maldense Sponselee. ‘Ik ben heel blij dat ik op mijn eerste NK direct de gouden medaille heb gewonnen, ik heb heel hard getraind en mijn trainers hebben mij ontzettend goed geholpen, maar dit had ik niet verwacht’, aldus Iris.