Afbeelding
Foto: J. Janssen

Duofietsen weer in stalling

Algemeen

MOOK - De duofietsen binnen de gemeente Mook en Middelaar zijn weer gedurende een paar maanden het winterseizoen ingegaan. Dat wil zeggen dat de Molenhoekse fiets niet meer beschikbaar is, en dat alleen bewoners van de zorggroep Mookerhof er nog gebruik van kunnen maken. 

Mantelzorgers of cliënten kunnen via de site (www.ahdmmm.nl) blijven reserveren. De daadwerkelijke uitleen gaat dan via een zorgmedewerker (accu afgifte en sleuteloverhandiging). Op zondag 19 maart 2023 start weer een nieuw seizoen.

Afgelopen jaar waren de fietsen vooral in de maanden juni, juli en augustus veel op de weg. Voor Molenhoek waren er in augustus liefst 21 verzoeken. “En nu we kunnen beschikken over een stalling in Mook, zien we dat ook daar een stijgende vraag is.”

Om deze aanvragen allemaal te kunnen verwerken hebben 20 vrijwilligers hun inzet getoond. Of om de fietsen klaar te zetten, of om mee te rijden, of om de site in de lucht te houden. Dit aantal lijkt veel, maar staat wel onder druk. Door overlijden, persoonlijke omstandigheden en verhuizing is het aan daling onderhevig. Als werkgroep blijven we daarom altijd op zoek naar nieuwe krachten. Waarbij ieders inzet altijd bespreekbaar is: alle beetjes helpen. “Heeft u belangstelling of wilt u een vraag stellen mail dan naar jphmjanssen52@gmail.com.”