Jan van de Wijdeven vertelt er graag meer over!
Jan van de Wijdeven vertelt er graag meer over! Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

“De Zonnebloem? Jazeker! Hartstikke leuk”

Algemeen

MOOK EN MIDDELAAR - “Veel mensen kennen de Zonnebloem. Ik ook. Wist dat ze goed werk deden, die vakantieboot en zo. En de jaarlijkse loterij. Verder was het een ver-van-mijn-bed-show. Jawel, ik hoorde er hier in onze gemeente zo nu en dan van. Nee, toen nooit bedacht dat de Zonnebloem iets voor mij zou kunnen zijn. Maar dat is wél zo!” 

Veel mensen in Mook kennen Jan van de Wijdeven. Jarenlang was hij schoolleider van de Aldalbert Basisschool in Mook. Ondertussen is Jan  gepensioneerd én secretaris van afdeling De Zonnebloem in de gemeente Mook en Middelaar. Breeduit lachend zegt hij: “Jazeker! Hártstikke leuk!”

Van harte hoopt Jan dat veel meer mensen in de gemeente Mook en Middelaar net als hij ook gaan ervaren hoe leuk en belangrijk de Zonnebloem is.  Wat hem betreft hoeft niemand daarvoor op pensioen te wachten.“Echt, er is meer mogelijk dan je denkt. Dat geldt voor gasten, maar ook voor vrijwilligers.Beperkingen vallen weg. Er ontstaan mooie vriendschappen. Een-op-een- gesprekken en er zijn ook een keer of zes per jaar gezamenlijke activiteiten. Graag willen wij onze afdeling meer voor  het voetlicht brengen. Want ook in onze gemeenten zijn er mensen met een beperking die zich jammer genoeg niet aanmelden. Ook zijn er mensen in onze gemeente die graag iets willen betekenen voor anderen. Allemaal van harte welkom!”

Jan vertelt er graag meer over. Bel hem! Zij nummer staat op de site.
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking en voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Meld je aan, dat kan via www.zonnebloem.nl/mook-middelaar-molenhoek of via www.maasburen.nl.

Donderdag 10 november is er weer een activiteiten dag in De Koppel in Middelaar. Nieuwe gasten en nieuwe vrijwilligers vanaf 18 jaar zijn van harte welkom!