Energiecafé deelnemer landelijke besparingsactie ‘Samen de winter door’

Algemeen

MOOK EN MIDDELAAR - Huishoudens hebben steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Mook en Middelaar. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft loopt alleen maar verder op. Om bewoners aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening, wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’ . 

Op 19 november laat het Energiecafé Mook en Middelaar aan bewoners zien hoe men de meest eenvoudige en effectieve maatregelen om energie te besparen zelf kan uitvoeren. Daarvoor worden bewoners opgeroepen die ook andere bewoners daarbij willen helpen, zoals buren, familie, vrienden of kennissen. Om zo samen de winter goed door te komen. De actie start om 13.00 uur, niet alleen met tips, uitleg en een informatiepakket, maar ook met enkele hulpmiddelen om anderen te helpen. 

Rolf van der Kemp, dit jaar klimaatburgemeester van Mook en Middelaar en energiecoach bij Energiecafé: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt, want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Juist zij zijn gebaat bij tips die weinig tot geen geld kosten, maar wel direct resultaat opleveren. Daarmee kunnen we elkaar op een laagdrempelige manier helpen. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Locatie voor de start van de actie en instructie: Mok’s Café, Groesbeekseweg 3, Mook, 19 november 13.00 uur. Meer informatie staat op de agenda van: www.energiecafemookenmiddelaar.nl.