Tijdens één van de Seizoenen-Concerten. (eigen foto)
Tijdens één van de Seizoenen-Concerten. (eigen foto) Foto: Eigen beheer

Drie kleine herfst-concerten met gedichten

in de kleine Bartholomeuskerk van Beek

BEEK - Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de kleine Bartholomeuskerk van BeekKlassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, warme drank en kruidkoek. Er komt toch nog een mooi herfstconcert in het kader van de Seizoenen-Concerten. 

Normaal wordt dit in oktober georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt, maar deze keer vindt het plaats op zondag 20 november in het sfeervolle kleine Bartholomeuskerkje van Beek. Het programma - dat deze keer het thema 'Innig en Zinnig' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal bij- staan. 

Aan de muur zijn er schilderijen en foto's te bezichtigen van Ank van Rens. In de pauzes kan men genieten van warme dranken en kruidkoek. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de Seizoenen-Concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer zijn de uitgenodigde musici het Trio Carmo bestaande uit Maria João Carmo - zang, Jos Dingelhoff - fluit en Anna Oerlemans - gitaar.

Het wordt een mooi gevarieerd programma. Concert 1 is 'Vertellend', met muziek van Francis Poulenc, Ernesto Cordero en een vertelling over een uil en poes van componist Matyas Seiber. Concert 2 is 'Melancholiek' met Sefardische liederen van Manuel Valls en en muziek van Astor Piazzolla.
Concert 3 gaat over 'Hart en Gevoel' met liederen van Anton Diabelli en de treffende Roemeense volksdansen van Bela Bartok.

Kunstenares Ank van Rens schildert meestal abstract, geïnspireerd door de natuur, door het spel van licht en donker, structuren, kleuren en vormen. Haar (macro) foto's zijn verwant aan haar schilderijen, schilderachtig. Ze fotografeert onder andere inktprocessen, processen van verroesten en verweren en bevriezen. Zie ook < www.ankvanrens.nl >.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en gedeeltelijk door Henk Barendregt en John Woudt.

Binnenkomst 13.50 uur. 1e concert 14.15 uur, 2e concert 15.15 uur, 3e concert 16.15 uur. Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert 12, voor 2 concerten 15, voor 3 concerten 20 euro. Kinderen betalen voor de hele middag 5 euro. Reserveren is zeker aan te raden in verband met beperkte zitplaatsen en de versnaperingen in de pauzes. Adres Nieuwe Holleweg 2, Beek Reserveringen via email <lidiafrancis@yahoo.com>.Zie ook <www.lidiafrancis.nl>.