In 2018 verzorgde Popkoor Springtime een kerstconcert in de Maldense Anthonius Abtkerk. (foto: Corinne Alstadt)
In 2018 verzorgde Popkoor Springtime een kerstconcert in de Maldense Anthonius Abtkerk. (foto: Corinne Alstadt) Foto: Corinne Alstadt

Popkoor Springtime komt
met een Kerst Diner Chantant

MALDEN - Op 18 december verzorgt Popkoor Springtime weer zijn traditionele kerstconcert in het winkelcentrum in Malden. En twee dagen daarvoor, op vrijdagavond 16 december, vindt er een uniek kerstevenement plaats in Maldensteijn. Het koor verzorgt daar zijn eerste Kerst Diner Chantant: een compleet avondje uit in kerstsfeer.

Popkoor Springtime bestaat al ruim elf jaar en timmert aan de weg in de gemeente Heumen en omstreken. Het wordt gewaardeerd om zijn repertoire van popliedjes in unieke vijfstemmige arrangementen. Ook de kerstoptredens van het koor zijn zeer geliefd. Door de corona-perikelen kon het er de laatste jaren niet zo van komen, maar wie het koor vorige jaar in het winkelcentrum gehoord heeft, moet toch onder de indruk zijn geweest. 

Gelukkig zijn alle restricties dit jaar van de baan en kan het koor weer groots uitpakken. En hoe: voor het eerst waagt het zich aan de organisatie van een Diner Chantant in Kerstsfeer en wel in Maldensteijn. Dat wordt voor de gelegenheid omgevormd tot een intiem restaurant: Bistro Maldensteijn. Toch is er ook nu een kleine spelbreker: het WK Voetbal. Daarom is er maar één geschikte avond beschikbaar en is het aantal kaarten dus noodgedwongen beperkt.

Chefkok Rene Levasier

Al eerder, in 2019, organiseerde het koor een vergelijkbaar evenement, toen in Malderburch, het verzorgingscentrum een honderd meter verderop. Omdat het restaurant van dit verzorgingscentrum niet meer beschikbaar bleek, is met de grote zaal van Maldensteijn een mooi alternatief gevonden. Hier verzorgt Rene Levasier, voormalig kok bij Humphrey's en nu bij Malderburch, een culinair diner. Rene verzorgde ook het diner in 2019, waar de bezoekers toen erg enthousiast over waren. 

Vrijdag 16 december

Het diner wordt op vrijdagavond 16 december uitgeserveerd door de leden van het koor, dat daarnaast ook tussen de gangen door een selectie van zijn kerstliederen ten gehore brengt. Dat kerstrepertoire is heel breed: van liedjes over winterpret en de Kerstman tot klassiekers over de geboorte van het kerstkind en de drie koningen. Van vrolijke meezingers tot stemmige religieuze songs dus. Dat alles gezongen in die unieke vijfstemmige arrangementen die hoogwaardig muzikaal plezier garanderen.

18 december troostconcert

Het belooft al met al een unieke avond te worden. Het aantal kaarten is beperkt, dus wie erbij wil zijn moet snel zijn. Kaarten zijn te bestellen via www.popkoorspringtime.nl. En wie er niet bij kan zijn, is er nog de schrale troost: op zondag 18 december staat het koor nog tweemaal in het Winkelcentrum Malden.