FNV helpt bij energietoeslag

REGIO - Gas en elektriciteit zijn duur geworden. Voor veel mensen is de energierekening een onaangename verrassing. Om te helpen bij de hoge kosten heeft is er voor mensen met een kleine beurs een energietoeslag in het leven geroepen. Met die energietoeslag kunnen mensen een tegemoetkoming krijgen van 1300 euro voor het jaar 2022.

Hoe komt u aan die energietoeslag? Mensen die een uitkering krijgen van de gemeente ontvangen de toeslag automatisch. Maar er zijn natuurlijk meer mensen met een klein inkomen. Zij kunnen de toeslag aanvragen bij de gemeente. Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm dan is er een goede kans dat u voor de toeslag in aanmerking komt. De toeslag moet dan wel via de website van de gemeente worden aangevraagd. Daar heeft u een digid voor nodig. Doe het wel voor 31 december 2022.

Wat blijkt… In de praktijk blijkt het aanvragen van energietoeslag toch problematischer dan het lijkt. Alleen al in de grote steden zijn er naar schatting 26000 huishoudens die wel recht hebben op de toeslag maar die nog niet hebben aangevraagd. 

FNV helpt!

De afgelopen tijd heeft FNV op verschillende locaties in het Rijk van Nijmegen aparte spreekuren gehouden voor de energietoeslag.  We zijn op 15 november aanwezig in dorpshuis De Slenk, Reestraat 2 in De Horst/Groesbeek. We zijn er van 19.00 tot 22.00 uur. Samen kijken we of u recht heeft en maken we de aanvraag in orde.

Ook niet-leden zijn
van harte welkom!

Neem voor een complete aanvraag de volgende documenten of kopieën daarvan mee:
1. Kopie van het identiteitsbewijs en dat van uw partner (geen rijbewijs)
2. Bewijsstukken van uw inkomen en dat van uw partner
3. Kopie van een bankpas met daarop de naam en het banknummer

Mocht het u niet lukken om op 15 november te komen dan kunt U altijd bellen met 06 51937163 voor het maken van een afspraak op het vakbondshuis in Nijmegen. Mailen kan ook naar FNV.energietoeslag@gmail.com.