Burgemeester Slinkman feliciteert Diamanten paar Alofs in Ooij. (foto: Peter Hendriks)
Burgemeester Slinkman feliciteert Diamanten paar Alofs in Ooij. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gert en Gerda Alofs-Janssen 60 jaar getrouwd

OOIJ – Gert (86) en Gerda (84) Alofs-Janssen van de Bleistraat 16 in Ooij waren op 7 november 60 jaar getrouwd voor de wet maar in feite zijn ze maar liefst al 69 jaar bij elkaar. Het stel heeft elkaar 69 jaar geleden leren kennen tijdens het Nieuwjaarsbal in de Vriendenkring in Leuth. 

Gert komt uit de Ooij en Gerda uit Leuth. Na hun trouwen zijn ze gaan wonen aan de Prins Hendrikstraat in Ooij waar ze 53 jaar gewoond hebben. Omdat het huis te groot werd zijn, ze zeven jaar geleden verhuisd naar de Bleistraat, eveneens in de Ooij. 

Op 16-jarige leeftijd is Gert begonnen als machinebankwerker revisie scheepsmotoren in Nijmegen tot dat hij in dienst moest. Bij de Genie in Wezep heeft Gert in 21 maanden diensttijd het automonteursvak onder de knie gekregen. Na de diensttijd moest zijn vorige werkgever Gert weer in dienst nemen totdat hij bij de gemeente Nijmegen in dienst kon treden als automonteur. Daar heeft Gert 42 jaar gewerkt tot aan zijn pensionering. Toen Gert in Nijmegen in dienst trad had de gemeente 58 bussen waaronder 26 trollies. Tijdens zijn pensioengerechtelijke leeftijd heeft Gert nog menige auto van familie, vrienden en kennissen onder handen genomen, dat was meer een vriendendienstje, lacht Gert. 

Gerda heeft veel huishoudelijk werk verricht en in een modezaak in Nijmegen gestaan en daarnaast in een naaiatelier eveneens in Nijmegen gewerkt. Maar thuis stond de naaimachine altijd kant en klaar voor naai- en verstelwerk voor haar vijf zusters. Het diamanten paar heeft een zoon gekregen die momenteel met zijn echtgenote in Amsterdam woonachtig is.
De hobby's van Gert was voetballen bij OVC waar hij jaren in het eerste elftal heeft gespeeld. Toen OVC ging fuseren met Erlecomse boy's is Gert met actief voetballen gestopt maar heeft nog wel twee jaar in het bestuur gezeten. Binnen OVC heeft Gert diverse functies vervuld zoals jeugdleider et cetera.

In 2009 heeft Gert een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor de vele werkzaamheden die hij voor OVC heeft betekend en dat hij 42 jaar bij de gemeente Nijmegen had gewerkt. Gert heeft al 16 jaar in het kerkbestuur gezeten in de Ooij bij de Sint-Hubertuskerk aan de Kerkdijk en is al 35 jaar beheerder van het kerkhof en ander vrijwilligerswerk voor de kerk. Daarvoor heeft Gert drie weken geleden een Pauselijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen van pastoor Rudo Franken.
Bij Gerda stond de naaimachine op de eerste plaats en dan kwam de tuin die ze beiden bijhielden.

Burgemeester Slinkman heeft het diamanten paar maandagmiddag 7 november bezocht met een ingelijste huwelijksakte en een fraai boeket bloemen.