Open Dag molen De Duffelt

KEKERDOM - 19e eeuw ontmoet de 21e eeuw. Na een ruime voorbereidingstijd, nodig om de benodigde vergunningen te verkrijgen, nadert de voltooiing van de bouw van een bezoekersruimte en werkplaats bij de Kekerdomse molen De Duffelt. 

Het resultaat is een fantastische bezoekersruimte geworden voorzien van goede sanitaire voorzieningen, keuken en presentatiemiddelen. Daarnaast is er een werkplaats gekomen waar de vrijwilligers onderhoudswerkzaamheden aan de molen kunnen uitvoeren. Wat ook zeer bijzonder is dat de molen energieneutraal gaat worden, zonnepanelen en een eigen energieopslagvoorziening maakt het mogelijk de molen te voorzien van buitenverlichting. 

Ook de molen zelf is flink aangepakt. Onder meer is het volledige 'kruiwerk', waar de molen mee op de wind gedraaid kan worden  vernieuwd en is de molen zowel in de binnenkant als ook aan de buitenkant opnieuw geschilderd.

Na ruim honderd jaar als korenmolen te zijn gebruikt is het ook een verkoopruimte voor antiek, woning en expositieruimte geweest. Logisch, de molen is fantastisch en indrukwekkend. De oude imposante techniek werkt nog steeds. Het perfect in elkaar grijpen van zoveel raderen en dergelijke is een metafoor voor het leven. De molen beschikt over meerdere zolders, ieder met hun eigen sfeer, maar vooral de belt en de ontmoetingsruimte nodigen uit tot multifunctioneel gebruik. 

Stichting Kekerdomse Molen De Duffelt organiseert zelf veel activiteiten. Doel van deze activiteiten is voorlichting te geven over de molen als rijks- en gemeentelijk monument. Daarnaast probeert de stichting door de organisatie van de activiteiten gelden te krijgen voor het instant houden van de molen. Het onderhoud is veruit de grootste onkostenpost. Ook kan de molen/ontmoetingsruimte gehuurd worden voor activiteiten.

"Graag laten wij het resultaat aan de belangstellende, iedereen is ook welkom op de Open Dag op zondag 27 november 11.00- 17.00 uur, Botsestraat 25, Kekerdom. Kom kijken, kom de riefkoek proeven, kom luisteren naar muziek en maak kennis met lokale producten.

Kekerdomse molen, cultureel trefpunt in De Duffelt. Voor informatie: Info@molendeduffelt.nl.