Overleden Toon Heijmans.
Overleden Toon Heijmans. Foto: Fanfare Wilhelmina

Fanfare Wilhelmina neemt afscheid van trouw lid Toon Heijmans

Algemeen

GROESBEEK - Op woensdag 9 november nam muziekvereniging fanfare Wilhelmina afscheid van haar gewaardeerde lid Toon Heijmans. Voorzitter Miel Fransen sprak daarbij de volgende woorden:

“ We nemen afscheid van een belangrijk en dierbaar persoon in het leven van velen. Wij zijn trots dat Toon met hart en ziel verbonden was met ‘zijn’ Fanfare Wilhelmina. Dankbaar brengen we hem hier de laatste muzikale eer.
Toon was een trouw en graag gezien lid van onze muziekvereniging, en dat al ruim 43 jaar. Op 1 januari 1979 startte hij op 37-jarige leeftijd met zijn muzikale carrière bij Wilhelmina. Ontelbaar veel mooie melodieën werden vanaf toen door Toon gespeeld op zijn tenor-sax. De fanfare speelde altijd de hoofdrol, maar ook bij onze gelegenheidsorkesten
‘De Muppets’ en ‘De Grensland Kapel’ liet Toon graag van zich horen.
Hij genoot met volle teugen van het muziek maken en van alle gezelligheid die daarbij hoorde. Zijn echtgenote Dien was altijd aan zijn zijde bij onze concerten en feestjes.

Toon was toon-aangevend. Een markante persoonlijkheid die graag van zich liet horen met zijn bulderende lach en met zijn typische stemgeluid. En natuurlijk met zijn glimlach van oor tot oor. En als Toon dat nodig vond stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Maar altijd met de intentie om het allerbeste voor Wilhelmina te doen.

Zijn cluppie was zijn passie. Wilhelmina lag hem na aan het hart. Geen repetitie sloeg hij over. En na afloop werd steevast aan de ‘Stammtisch’ met Sjaak Rieken, Wim Eemers en Willy Peeters de week doorgenomen. Wat was dat een mooi terugkerend maandag-ritueel. Wij denken er met een warm hart aan terug.
Ook als vrijwilliger heeft Toon veel voor ons gedaan en betekend. Zo beheerde hij jarenlang de Lottopot waardoor op speelse wijze leuke bedragen ten goede kwamen aan onze clubkas. En ook voor de organisatie van het Caeciliafeest, het ophangen van de Kerst-ornamenten en bij onze gezellige rommelmarkten stak Toon graag de handen uit de mouwen.

Het actieve lidmaatschap van Toon ligt alweer een tijdje achter ons. Door zijn ziekte werd musiceren helaas onmogelijk.
Maar Wilhelmina bleef een belangrijke rol spelen in zijn leven. Zolang dat kon was hij van de partij bij optredens en activiteiten. De laatste tijd ging Toon naar Mariëndaal voor zijn dagbesteding. Als hij daarna thuis kwam vertelde hij dat hij naar de fanfare was geweest. Fanfare Wilhelmina heeft kennelijk een onuitwisbare indruk bij Toon achtergelaten. En dat is geheel wederzijds! Wij zullen Toon nooit vergeten en koesteren de herinneringen aan een bijzonder fanfare-lid.”

Namens het bestuur en alle leden van Fanfare Wilhelmina, wenste de voorzitter allen veel sterkte met dit grote verlies. Muziek zegt meer dan woorden. Daarom speelde de fanfare nog een warme melodie ter nagedachtenis aan Toon.