Gezelligheid tijdens Sint-Maartenoptocht in De Horst.
Gezelligheid tijdens Sint-Maartenoptocht in De Horst. Foto: Peter Hendriks

De Horst houdt traditie in ere voor 33ste maal: Sint-Maartensoptocht

Algemeen

DE HORST – Wat tradities betreft moet je in Kerkdorp De Horst in Groesbeek zijn. Daar werd vrijdagavond 11 november voor de 33ste maal de Sint-Maartensoptocht gehouden. 

De kinderen verzamelden zich samen met hun ouders, broers en zussen en sommigen met hun opa en oma op het schoolplein aan de Plakseweg. Om 18.00 uur vertrok de bonte stoet met lampions voorafgaand door het tamboerkorps van schutterij Sint-Hubertus door diverse straten van De Horst. 

Veel woningen hadden hun tuinen of achter de ramen lichtjes geplaatst en onderweg werden ze getrakteerd op Sint-Maartensliederen verzorgd door fanfare Wilhelmina. Teruggekomen op het schoolplein werden er nog enkele Sint-Maartensliederen gezongen. Ter afsluiting kregen alle kinderen van Kindcentrum Op De Horst een Wèk-kèl aangeboden. Voor bakker Guido Oomen was het bakken van deze Wèk-kèl de laatste klus, want beloofd is beloofd, liet hij vrijdagmorgen weten toen hij er 240 in de oven had zitten. Wie zal het volgens jaar de Wèk-kèl voor de Sint-Maartensoptocht bakken, nu bakker Oomen er niet meer zal zijn?