Gratis geweldige culturele avond in Mook

MOOK - Na de met enthousiasme ontvangen cultureel café avond van oktober volgt er op 23 november in Mook weer een cultureel café avond met veelbelovende gasten.

Elly van Loon studeerde kunstgeschiedenis aan de katholieke Universiteit van Nijmegen.Ze ging na haar studie werken als conservator in het Nationaal Bejaardmuseum in Asten. Door de aanwezige collectie en literatuur over klokkengieters ontstond een grote interesse voor klokken in het algemeen en voor decoraties en teksten op klokken in het bijzonder. In 2004 promoveerde zij. Elly zal iets vertellen over de buitenzijde van klokken en de betekenis van sommige decoraties en opsschriften.

De concerten van Luuk Leenders zijn avontuurlijk en vituoos,ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind,de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit  rockt als een Elvis. Hij brengt een prachtige mix van volksmuziek o.a. uit Ierland en Nederland. Deze muikale duizendpoot zorgt voor een magische ervaring voor jong en oud.

Colet Jacobs maakt oogstrelende,sfeervolle lampen van papier. Zij noemt ze met hun magische uitstraling, zelf 'papierverschijnselen'. Een paar jaar na haar studie aan de TEhatex in Nijmegen begon zij met het maken van papieren sieraden. Hiermee is zij bekend onder de naam 'Ma en Pa Pier'.
Mede omdat het maken  en zelf verkopen van haar sieraden te tijdrovend was is ze zich gaan bekwamen in het realiseren van andere interesse, het maken van lampen. Ze krijgt allerlei opdrachten, zowel privé als zakelijk gebruik. Er hangen prachtige lampen van haar hand in crematorium 'De Zevenhutten' in Cuijk. Al spelend lerend met papier, pigmenten ,vlas en allerlei andere materialen, gevoegd bij haar grote creativiteit, ontstaan er steeds weer mooie lichtobjecten.

Ieder programma onderdeel zalf circa twintig minuten duren afgewisseld door pauzes. Tijdens deze pauzes tekent het sfeerkwartet Chase4 voor de muzikale omlijsting.

Het Cultureel Café vindt plaats op woensdag 23 november in 't Môk's Café, Groesbeekseweg 3 in Mook. Het programma begint om 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis.