Hans Thijssen rechts, met links zijn vrouw Wilma en met Ineke Wijers."Petje af voor de zonnebloem". Foto: (Gerie van der Land-Zijderveld)
Hans Thijssen rechts, met links zijn vrouw Wilma en met Ineke Wijers."Petje af voor de zonnebloem". Foto: (Gerie van der Land-Zijderveld) Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

 Altijd goed en gezellig!

MOOK – Vrolijk zegt Hans Thijssen: “Petje af voor de Zonnebloem. En voor Ineke Wijers! Ineke komt regelmatig een kop koffie bij ons drinken. Haar bezoek geeft andere praat. Nee, er is geen vast schema, soms staat ze onverwacht op de stoep.” Wilma, zijn vrouw vult aan: “Altijd goed en gezellig.”

Hans en Wilma leerden Ineke en de Zonnebloem kennen via de Zonnebloempaasactie van de Adalbert Basisschool. ‘Hans: “Dat was toen echt een verrassing, hè Wilma?”
“Ja, dat is alweer zes jaar geleden. Toen kwam er kindje van de school aan de deur met een attentie. We hebben toen contact gezocht met de Zonnebloem om te bedanken en zo kwamen we in gesprek.”

Hans: "Ik raad alle mensen met een fysieke beperking aan om met een zonnebloemmedewerker in gesprek te gaan. Ja echt hoor, de Zonnebloem verrijkt ons leven en heeft ons netwerk uitgebreid. Zo'n zes keer per jaar is er een activiteit en daarbij zijn ook partners en ouders welkom. Wij gaan er altijd graag naar toe. Het is een fijne club hier in Mook.” Wilma is het roerend met hem eens.

Er kan zoveel meer dan je denkt… De Zonnebloem  in de gemeente Mook en Middelaar is al 45 jaar actief en springlevend!

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking en voor vrijwilligers  met of zonder fysieke beperking vanaf 18 jaar. Ook iets voor jou? Al met een paar uur per maand kan je, voor jezelf en voor een ander, verschil maken.
Aanmelden kan via www.zonnebloem.nl/mook-middelaar-molenhoek of via www.maasburen.nl.