Sinterklaas spreekt burgemeester Slinkman toe. (foto: Peter Hendriks)
Sinterklaas spreekt burgemeester Slinkman toe. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Groesbeek loopt uit

voor intocht Sinterklaas

GROESBEEK – Groesbeek is zondagmiddag uitgelopen voor de intocht van Sinterklaas, die sinds enkele jaren weer op het Dorpsplein voor het gemeentehuis plaatsvond. 

Enkele jaren werd Sinterklaas ontvangen bij de Kringloop op het Industrieterrein in Groesbeek. Maar nu zou Sinterklaas worden ontvangen op het bordes van het gemeentehuis door burgemeester Slinkman. Dat klopte niet, want het gebeuren vond plaats op een podium dat op het Dorpsplein stond.
Special voor deze gelegenheid werd er een heus Sinterklaasfeest opgevoerd, voordat Sinterklaas arriveerde. Duizenden mensen -waaronder vele kinderen- hadden zich al een half uur voor dat het programma begon zich verzameld in afwachting van Sinterklaas. Ze moesten echter nog even wachten, want pas om tien voor vijf arriveerde Sinterklaas op een witte schimmel.
Intussen hadden al diverse mensen het feest verlaten, omdat het voor veel kinderen te lang duurde. Sinterklaas was met 60 bruine pieten naar Groesbeek gekomen en trakteerde de kinderen op pepernoten en mandarijnen.
Burgemeester Slinkman heette Sinterklaas welkom in Groesbeek en was blij dat hij hem weer op het Dorpsplein mocht ontvangen.