Bert Oomen de vader van Guido haalt de laatste broden uit de oven. (foto: Joop Verstraaten)
Bert Oomen de vader van Guido haalt de laatste broden uit de oven. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Na 90 jaar de laatste broden

uit oven bij bakkerij Oomen

DE HORST – Vrijdagmorgen heeft de vader van Guido Oomen Bert Oomen samen met Guido de laatste broden uit de oven gehaald en daarmee is er een einde gekomen aan 90 jaar bakker Oomen aan de Reestraat in kerkdorp De Horst.

Naast de laatste broden die uit de oven komen, bakt Guido met zijn vader voor de laatste maal nog 240 wekkéls (met stenen pijpjes) voor de Sint-Maartensoptocht die vrijdagavond gehouden wordt op De Horst. 

De klanten hebben met leedwezen afscheid genomen van hun warme bakker, nu zijn er in De Horst nog een cafetaria en twee cafés met zalen. De mensen zullen nu voor brood en wat hartigs naar het centrum van Groesbeek moeten. Het afscheid van de klanten was hartverwarmend, aldus Guido en zijn Pauline.

De klanten gaan het sociaal contact missen, alsmede het ontmoeten van elkaar. "Ook voor ons is het dubbel", laten Guido en Pauline weten. "De klanten missen ons, maar wij zullen de klanten ook gaan missen", daar zijn beiden van overtuigd. "Wij hebben veel kaarten en bloemen gekregen alsmede diverse cadeaus. Het was een hartverwarmend afscheid van de laatste bakker die het kerkdorp De Horst rijk was."