Ensemble Tableaux Vivants.
Ensemble Tableaux Vivants.

Ensemble Tableaux Vivants in Millingen

MILLINGEN - De Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein presenteert op zondag 27 november Ensemble Tableuax Vivants. Vijf prominente musici uit het Residentie Orkest! Zij startten in 2017 dit ensemble om vorm te geven aan hun artistieke verwantschap.

Dankzij het rijke kleurenpalet dat de verschillende instrument-combinaties bieden, de afwisselende repertoirekeuze en de levendige mondelinge toelichting, stapt de luisteraar in een levend muzikaal schilderij. Op het programma van W.A. Mozart het fluitkwartet in D, KV 285 met als soliste Eline van Esch en voorts het hobokwartet in F, KV 370 met sterhoboïste Pauline Oostenrijk. 

Verder spelen in het ensemble Mara Oosterbaan – viool, Timur Yakubov - altviool en Sebastiaan van Halsema – cello. Overigens bij de Mozart(k)ring uiteraard niet alleen muziek van Mozart maar ook van vele andere componisten. De Mozart(k)ring heeft een zeer breed en divers jaarprogramma, het betreft zeven concerten voor 72,50 euro.
De concerten vinden plaats op verschillende locaties in de regio.

Het complete programma in Millingen is: J.C. Bach - Kwintet op.11 nr.1. - W.A. Mozart - Fluitkwartet in D, KV 285. - W.A. Mozart - Hobokwartet in F, KV 370. Na de pauze van Cl. Debussy - Six épigraphes antiques - B. Britten - Fantasy Quartet en van A. Bliss – Conversations. 

Dat alles op zondag 27 november in de Heilige Antonius van Padua Kerk, Sint-Antoniusplein 1 Millingen aan de Rijn, aanvang 15.00 uur. Entree: Leden van de Mozart(k)ring gratis, niet-leden 18, euro.

Kaartverkoop: aan de kassa voor aanvang concert. Voorverkoop: penningmeester@mozartkring.nl - 06 16784080; www.mozartkring.nl.