Bakker Guido en Pauline in het zonnetje gezet. (foto: Peter Hendriks)
Bakker Guido en Pauline in het zonnetje gezet. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Door Kindcentrum Op De Horst

Bakker Guido en Pauline

in het zonnetje gezet

DE HORST – Traditiegetrouw kregen al vele jaren na de Sint-Maartensoptocht de kinderen van Kindcentrum Op De Horst een Wèk-Kèl aangeboden gebakken door de generaties van bakker Oomen aan de Reestraat. 

De Wèk-Kèl is een mannetje van brood (Wèk = brood, Kèl = man) met een stenen pijpje in zijn mond. Helaas was dot de laatste keer, aldus Daphne Laukens directeur van Kindcentrum Op De Horst. "Na 90 jaar zijn nu de ovens van Bakkerij Oomen gedoofd en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus Daphne. 

Bakker Oomen en zijn vrouw Pauline waren vrijdagavond speciaal uitgenodigd voor deze Sint-Maartenavond. Team, ouders en kinderen wilden het bakkers echtpaar bedanken voor de héle lange, mooie samenwerking.
Bakker Oomen heeft veel voor de school van de Horst betekend, denk aan het jaarlijkse schoolontbijt, de voorbereidingen voor de eerste communie, maar ook de broodjes tijdens de markt en andere activiteiten op school en dan natuurlijk de Wèk–Kèls.

Bakker Bert Oomen de vader van Guido is jaren geleden in de leer gegaan bij een bakker in het Duitse Mehr om een broodman te leren maken. Ook de stenen pijpjes werden in Duitsland gekocht. Dit jaar hebben ze voor het laatst deze prachtige broodmannetjes gebakken en daar hebben alle kinderen met een kop chocolademelk heerlijk van genoten, aldus Daphne Laukens.