November 2 Remember: DCM’99 heeft een nieuwe bekerwinnaar

Algemeen

MILLINGEN - De dartclub van Millingen aan de Rijn hield op zaterdag 12 november haar jaarlijkse bekeravond van de club. Deze prestigieuze prijs is een felbegeerde beker onder de leden. 

Door de jaren heen ontpopte zich verschillende cupfighters zoals Rob Braam, Frank Erinkveld, Jan Menting, Niels Hubbers, Wilco Gerritzen en vorig jaar nog Dorus Arnts. Dit jaar was het weliswaar een kopie van de finale van vorige keer, maar wel met een andere uitslag. Er werd door de organisatie een poulesysteem geloot. Robby Meert werd uitgenodigd om de loting te doen. Hij lootte de potentiele kanshebbers in verschillende poules zodat er zeer sterke knock-out rondes zouden volgen.

De nummers 1 en 2 van deze poules plaatsen zich voor de knock-out fase, de overige spelers/sters speelde verder in de B-ronde.(verliezersronde). Het was in poule A al snel duidelijk dat Dorus opnieuw grote plannen had dit jaar en pakte de eerste plaats gevolgd door Frank.

In deze poule zou er ook geschiedenis geschreven worden in de wedstrijd tussen Franck en Rob. In deze poulewedstrijd wist Rob te winnen van Franck met 3-2, op zich niet bijzonder, maar Rob finishte met The Big Fish (170), waarmee hij zich in de 170-eregalerij plaatst tussen de clubcoryfeeën.

In poule B werd Sjoerd 1e en Thea 2e, wat betekende dat Thea kruisfinale speelde tegen Dorus en Sjoerd tegen Frank. Dorus won van Thea met 3-0. En Sjoerd won ook met 3-0 van Frank. Dat betekende dezelfde bekerfinale als vorige keer Sjoerd vs Dorus.

Sjoerd liet Dorus niet op het scorebord komen en won afgetekend van Dorus met 4-0 en pakte na zes jaar weer de DCM Clubbeker.

Dennis Maas was te sterk voor Robby Meert in de finale B-ronde, uitslag 3-1. DCM dankt haar clubhuis-uitbater Roy Spann van Biljart- en Dartcafé voor de facilitaire ondersteuning.