Het Diamanten paar Marinus en  Driekske Kersten - Wijnhoven. (foto: Joop Verstraaten)
Het Diamanten paar Marinus en Driekske Kersten - Wijnhoven. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Marinus Kersten en Driekske Wijnhoven

vieren hun diamanten huwelijk

GROESBEEK – Marinus Kersten (82) en Driekske Wijnhoven (81) zijn op 1 december zestig jaar getrouwd. Driekske komt van het Zevendal op de Bisselt en Marinus van de Stekkenberg in Groesbeek. 

Een broer van Marinus had verkering gehad met Driekske en toen al had Marinus een oogje op Driekske laten vallen maar Marinus had een probleem en dat was dat hij niet kon dansen. Hij was regelmatig op de Bisselt maar daar bleef het ook bij. Toen Marinus in diensttijd een brief aan Driekske schreef toen was het pas raak.
Na twee jaar verkering te hebben gehad is het stel op 1 december 1962 getrouwd en gingen 2,5 jaar bij de ouders van Driekske in de boerderij inwonen. Daarna hebben ze vijf jaar in de Varenstraat in Groesbeek gewoond en daarna in hun knusse woning aan de Stekkenberg waar ze nog steeds wonen. Driekske werkte bij haar ouders op de boerderij en had daarnaast diverse werkhuizen zowel in de Bisselt en Groesbeek tot haar 55 ste jaar toen is ze gestopt.

Marinus heeft na zijn diensttijd op diverse vliegvelden in het land gewerkt waar hij betonnen landingsbanen moest aanleggen. Daarna heeft hij in de wegenbouw gewerkt en in de bouw en als laatste als dakdekker waar hij vervolgens op 43 jarige leeftijd in de WAO belandde.

De hobby's van Driekske zijn schilderen, kleding herstellen voor iedereen, lezen (zoals romans en de krant van voor tot achter) en niet te vergeten het verzamelen van Maastrichts aardewerk waarvoor zij stad en land afreist.

Marinus was veel te vinden in zijn groenten- en bloementuin en verzamelde vazen van pottenbakkers en bijzondere glazen vazen. Daarnaast een verwoed aanhanger van NEC.
Het diamanten paar heeft vierkinderen gekregen twee meisjes en twee jongens, zeven kleinkinderen en liefst acht achterkleinkinderen waar beiden erg trots op zijn.

Burgemeester Slinkman zal op 1 december een bezoek aan het diamanten paar brengen. Het diamanten feest wordt op 3 december gevierd in herberg 't Zwaantje waar van 15.00 tot 16.30 uur een receptie wordt gehouden.