Het onderhand duurste muurtje van Groesbeek.(foto: Joop Verstraaten)
Het onderhand duurste muurtje van Groesbeek.(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Eindelijk worden er maatregelen genomen tegen omver rijden

Het duurste muurtje van Groesbeek...

GROESBEEK - Het was weer zover, enkele weken geleden werd voor de zesde maal het muurtje bij de bevoorrading van Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Groesbeek door een vrachtwagen omver gereden. In totaal heeft het herstellen van het muurtje – onderhand het duurste muurtje van Groesbeek – voor de verzekering vele duizenden euro’s gekost. 

De vrachtwagens die Albert Heijn bevoorraden rijden vanuit de Dorpsstraat achteruit de inrit van Albert Heijn in en zien daarbij nu al voor de zesde maal het muurtje over het hoofd met de zoveelste schade tot gevolg. Albert Heijn heeft eerder al speciale punaise in de grond laten aanbrengen zodat de chauffeurs precies kunnen zien hoe ze moeten rijden, maar ook dat heeft niet geholpen. 

Op de vraag bij de gemeente Berg en Dal of het muurtje niet voorgoed verwijderd kan worden wordt negatief geantwoord. Het is een keermuurtje om het hoogte verschil aan te geven en er voor te zorgen dat het winkelend publiek niet valt door het hoogteverschil.

Nu heeft de gemeente een oplossing bedacht om voor het muurtje – als dat weer hersteld is – een paal te plaatsen zodat het beter zichtbaar is voor de vrachtwagenchauffeurs in de hoop dat het probleem van het omver rijden van het muurtje tot het verleden zal gaan behoren.