Nieuw: MamaCafé in de regio

Algemeen

HEUMEN/MOOK EN MIDDELAAR - Vanaf januari zijn (aanstaande) moeders met kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar maandelijks welkom in het MamaCafé. Vaders, opa’s en oma’s of andere opvoeders zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Om de maand zal het plaatsvinden op de laatste vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur in het gezellige huiskamercafé van Buurderij de Lage Hof, Overasselt. De andere maand op (de laatste) woensdag in de kantine van Rijvereniging VCM Malden. Gezellig bijkletsen met andere ouders, ervaringen delen en tips uitwisselen, terwijl jullie kindjes samen spelen.

Initiatiefnemer Sophie Gerritse-Westerink stelt zich voor: “Zelf ben ik trotse moeder van twee kinderen. Een meisje van 7 maanden en een jongen van 3 jaar. Moeder worden vond ik een indrukwekkend proces: ik herzag mijn rol als mens, moeder en vrouw. Naast de dankbaarheid en blijdschap die ik voelde, was er ook geregeld onzekerheid. Alles was nieuw en kwam op me af. Toen de tweede onderweg was vroeg ik me af hoe ik de aandacht moest gaan verdelen. En hoe ging ik dat nu toch balanceren tussen werk en privé? Ik haalde steun en kracht uit gesprekken met andere moeders. Samen sparren over positieve ervaringen, bepaalde vraagstukken en onzekerheden hielpen mij. 

Naast dit alles ben ik werkzaam als coördinator bij Buurtgezinnen in gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. In deze functie koppel ik gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en hebben hun ouders even wat tijd en ruimte voor zichzelf.  

Binnen mijn werk, maar ook privé zie ik hoe belangrijk het is om met regelmaat even tot stilstand te komen en weer op te laden. Dit zorgt voor een betere en leukere versie van jezelf! Hoe fijn is het als je dat kunt doen op een fijne plek waar je omringd bent door gelijkgestemden waarmee je positieve ervaringen of mogelijke zorgen kan delen? Of misschien wel een andere moeder uit de brand kunt helpen met een goed advies? Samen kunnen we veel meer dan alleen. En dat onder het genot van een kopje koffie/thee terwijl de kinderen samen spelen. 

Toen ik erachter kwam dat er nog geen mamacafé was in gemeente Heumen en Mook en Middelaar voelde ik mij geroepen. De ochtenden zijn vooral bedoeld voor ontmoeting, uitwisseling, ontspanning en gezelligheid. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Ik zie je heel graag verschijnen!”

Sophie Gerritse-Westerink, coördinator buurtgezinnen gemeente Heumen/ Mook en Middelaar Sophie@buurtgezinnen.nl / 06-25452105.