De Gezonde podcast: informatie en tips over opvoeden

Algemeen

REGIO - GGD Gelderland-Zuid heeft een podcastserie gemaakt over opvoeden. De podcast is gemaakt vóór en dóór ouders met een kind in de leeftijd 4 tot 12 jaar. Met informatie en tips. Maar laat ook zien dat opvoeden niet altijd perfect hoeft te gaan. 

U kunt De Gezonde podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’ beluisteren via https://ggdgz.nl/podcast(externe link). De podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’ bestaat uit zes afleveringen. Daarin komen drie onderwerpen aan bod: Emoties uiten en bespreken; Zelfvertrouwen; Woedebeheersing en conflicthantering.

De podcastmaker spreekt thuis aan de keukentafel met een ouder en kind. Zij vertellen hoe ze thuis, op school of bijvoorbeeld tijdens het sporten omgaan met het onderwerp. In een volgende aflevering spreekt de podcastmaker met een expert in de opvoedkunde. De expert heeft de ouder en kind opname geluisterd en reageert hierop.

Waarom deze podcast? Medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid merken dat veel ouders met dezelfde opvoedvragen zitten. “In deze podcastserie hoort u hoe andere ouders hiermee omgaan en krijgt u tips van deskundigen. Kijk voor meer informatie op www.ggdgelderlandzuid.nl(externe link).”