Dit bord staat er al weken.
Dit bord staat er al weken. Foto: Joop Verstraaten

Verkeers- en parkeerchaos in centrum van Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – De afgelopen tijd is er zowel een verkeers- als parkeerchaos in het centrum van Groesbeek. De redenen hiervan zijn onder ander de bouw- en werkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw op de plek van de voormalige Hema en Scapino-locatie en het plaatsen door de gemeente van een gigantisch aantal verkeersborden / verbodsborden en dranghekken met pictogrammen en onduidelijke teksten. 

Ook het nog steeds niet op orde zijn van een duidelijke P–route en het ontbreken van voldoende parkeerplaatsen op het marktplein (minder geworden in verband met de bouwwerkzaamheden) en het niet op tijd ingrijpen en extra parkeerplaatsen creëren, onder andere naast de blauwe zone waar plaats is voor 40 tot 50 auto’s, die nog niet bij de blauwe zone betrokken is. 

Parkeerplaatsen aan de rand van het mooie winkelcentrum zijn er wel, maar daar wordt niet naar verwezen. Bij parkeerplaatsen die er zijn op het marktplein worden hekken en borden geplaatst met de tekst dat er niet geparkeerd mag worden (tijdens de weekmarkt op de dinsdagochtend) met afsleep-pictogrammen, deze borden staan er de hele week, en zoal men weet, mensen lezen niet en snappen er geen sikkepit van en rijden maar rondjes en parkeren ook op plaatsen waar het eigenlijk niet toegestaan is: nog meer chaos. 

Duidelijke verwijzingen en een goede P-route zou erg wenselijk zijn in het mooie en zeer drukke centrum van Groesbeek, waar alles voor handen is en relatief gelukkig weinig leegstand is. De ondernemers doen er alles aan om het centrum aantrekkelijk te maken zoals feestverlichting, kerstbomen met verlichting, rode lopers, sfeermuziek et cetera, nu de gemeente nog. Weg met alle verbodsborden en dranghekken en eindelijk een P-route in de steigers zetten, dat is de wens van veel ondernemers in het centrum van Groesbeek.