Prijswinnaars van het eindejaarsbiljarttoernooi Kekerdom.
Prijswinnaars van het eindejaarsbiljarttoernooi Kekerdom. Foto: Peter Hendriks

Eindejaarstoernooi ‘t Luifeltje voor laatste keer in zaal UNA

Algemeen

KEKERDOM - Op donderdag 29 en vrijdag 30 december was weer het eindejaarsbiljarttoernooi van ‘t Luifeltje.

Dit toernooi is al 25 jaar georganiseerd en werd ieder jaar gehouden tussen kerst en nieuwjaar. Voor vele dorpsgenoten was het de gelegenheid om het oudejaar af te sluiten met een hapje en drankje. “Helaas was het dit jaar voor de laatste keer in ons clubgebouw omdat de zaal is verkocht wegens te hoge energie prijzen.”

Aan het toernooi deden 26 spelers in twee poules mee die het spelsoort libre speelde. Nummer 1 en 2 van poule A werden John Plass en Joost Berns, in poule B waren Rigo Haukes en Johan Bekhuis de nummer 1 en 2. In de 1e kruisfinales won Joost Berns van Rigo Haukes en in de 2e was Johan Bekhuis te sterk voor John Plass. In een buitengewoon spannende finale won Joost Berns van Johan Bekhuis.

De winnaar kreeg uit handen van de voorzitter een fraai vleespakket. Ook de nummers twee drie en vier kregen een vleespakket overhandigd. De voorzitter bedankte Ruth Awater als barman voor zijn inzet, omdat hij elke donderdagavond ruim 25 jaar lang iedereen voorzag van een drankje of hapje.

Hij kreeg hier voor een dinerbon overhandigd met een fles drank. Ook zijn vrouw Wil werd in het zonnetje met een mooie bos bloemen. De dames van de catering Joke van Heumen en Els Tap werden ook uitgebreid bedankt en kregen ook een bos bloemen.

Na de vele bedankjes was het de tijd voor Alwies om de trekking van de loterij aan te kondigen met de charmante Monica aan zijn zijde, het werd weer een groot succes waar vooral de jeugd met de meeste prijzen huiswaarts ging.

Het bestuur vindt het heel jammer dat de biljartvereniging na ruim 43 jaar niet meer op deze locatie kan biljarten, maar gaat met een goed gevoel naar het Kulturhus, waar ze elke donderdagavond welkom zijn.