Drum-Showband Mook.
Drum-Showband Mook. Foto: Erik Hendriks

Jubileumoptreden Drum Show Band Mook

Algemeen

MOOK - Al vanaf de boerenbruiloft in 1972 (toentertijd nog op een overvol Raadhuisplein) is de Mookse Drumshowband actief binnen de carnaval! Dit jaar een heus jubileum te vieren dus!

Van Boerenbruilofts-optocht, Carnavals-optochten in Mook èn Molenhoek, op jeugd-zittingen en zittingsavonden. In vele vormen was de huidige Slagwerkgroep te zien, en te horen! Als Drumband, met jeugdoptredens van drummers, Majorettes, Mini-retten en Maxi-retten waren ze vaak een belangrijk onderdeel. In de loop der jaren waren dan ook vele prinsen en prinsessen afkomstig uit deze club mensen!

Vanuit deze enthousiaste groep mensen is destijds de groep P.I.E.T. ( Playback Is Een Therapie) ontstaan, die jarenlang met hun spectaculaire Playback-acts groot succes hadden!

Onvergetelijk waren hun sketches als Edah/Dagmarkt Wim Voet, ode aan de Gebroeders Thomassen, Sneeuwwitje en de zeventien dwergen, de Ooh-limpische Spelen, Mokse Jaaroverzicht, et cetera.

De band zelf richtte zich de laatste jaren meer op slagwerkgedeelte met zo veel mogelijk show-effecten. Met vaak spectaculaire optredens met thema’s als Kozakken uit Rusland, Eten met de Cupsong, Afrika, Body Percussion met bezemstelen, We Will Rock You… en ga zo maar door!

Vijftig jaar Drum Show Band Mook, en nog steeds volop actief! En... aan een jubileum-uitvoering wordt gewerkt!