Muziekvereniging Vlijt en Volharding met dirigent Marjolijn van der Lee (staand links).
Muziekvereniging Vlijt en Volharding met dirigent Marjolijn van der Lee (staand links). Foto: Vereniging zelf

Brunchconcert muziekvereniging Vlijt en Volharding

Algemeen

HEUMEN - Op zondag 15 januari start Vlijt en Volharding het jaar muzikaal met een nieuwjaarsbrunchconcert. Een muzikale versnapering waarbij men onder het genot van een aantal, bij een brunch passende hapjes, met koffie, thee (overige dranken tegen betaling ook verkrijgbaar), kan genieten van muziek die past bij een nieuwjaarsconcert. Het concert wordt gepresenteerd door dorpsdichter Thijs Kersten (voormalig lid van onze vereniging) en staat onder leiding van Marjolijn van der Lee. 

“Bij een aantal muziekstukken zal ook een aantal van onze leerlingen, waaronder twee slagwerkers meedoen. Deze leerlingen zijn dit jaar bij Vlijt en Volharding met hun opleiding gestart en zijn ook onderdeel van ons opleidingsorkest. Het is de bedoeling dat dit opleidingsorkest op 15 april (ons oud-ijzerconcert) hun eerste optreden in Heumen zal verzorgen. We willen dan ook de slagwerkgroep presenteren. Met dit opleidingsorkest doen ook drie leerlingen mee op klarinet, van KNA mooi van hout uit Overasselt.”

Ook de burgemeester ven de gemeente Heumen, de heer Joerie Minses, heeft toegezegd bij het nieuwjaars brunchconcert aanwezig te zijn. Dit onder andere vanwege de huldiging van één van de leden, die 75 jaar lid is van Vlijt en Volharding. Deze huldiging en ook de huldiging van een 25-jarige jubilaris vindt plaats in de pauze van het concert.

Het nieuwjaarsbrunchconcert vindt plaats op zondag 15 januari om 11.30 uur in Terp. “Om hierbij aanwezig te kunnen zijn, dient wel een kaartje in de voorverkoop te worden gekocht, zodat we weten wat er ingekocht moet worden. De kaartverkoop hiervoor (toegang en brunch 7,50 euro/ 2,50 euro indien jonger dan 10 jaar), is 3 januari gestart.

Kaarten kunnen gekocht worden via één van de leden of op 3 en 10 januari vanaf 20.15 uur bij Terp in Heumen (na 10 januari sluit de kaartverkoop!). Houdt het nieuws en onze website www.vlijtenvolharding.com in de gaten.”