Jonge havikken op het nest.
Jonge havikken op het nest. Foto: Gerard Müskens

Vijftig jaar roofvogelonderzoek

Algemeen

GROESBEEK - Vrijdag 13 januari zal Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) een uniek tijdsdocument vertonen in Dorpshuis De Slenk Reestraat 2 in Groesbeek. De documentaire heeft als titel: ‘50 Jaar onderzoek naar roofvogels (en raaf) in het Rijk van Nijmegen, met name het Reichswald; met speciale aandacht voor havik, sperwer en wespendief’.

Ruim 50 jaar verricht een groep enthousiaste vogelaars uit Groesbeek en omstreken onderzoek naar de havik, sperwer, wespendief en raaf in het Reichswald en in de omgeving van Nijmegen. De documentaire geeft een vrij goed overzicht van het onderzoek door de jaren heen en de daarbij gebruikte methoden. Daarnaast zijn er interessante opnamen van de (jonge) vogels zien. Bij de methoden en resultaten wordt uitleg gegeven door Gerard Müskens en Ronald Zollinger, twee mannen die vanaf het begin bij dit onderzoek betrokken zijn. De documentaire (duur 99 min) zal worden ingeleid en toegelicht door Rob Bos, de maker en regisseur. 

De film is met geluid, er is in De Slenk een ringleiding aanwezig. De zaal is open vanaf 19.15 uur. We starten om 19.30 uur en zullen tegen 22.00 uur de avond afsluiten. Deze activiteit is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In verband met een maximum aantal toehoorders dient men zich aan te melden bij Paul Leenders: paul.ivn.lbg@gmail.com Voor meer informatie 024-. 972405.