De Doe Mee!-Regeling in Berg en Dal

BERG EN DAL - Wat is de Doe Mee!-Regeling? De Doe Mee!-Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. 

De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling. Ook worden geen schoolkosten meer betaald. Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk honderd euro. De inkomensgrens wordt verhoogd van 120 naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

"Vanaf 1 januari 2023 starten we met Stichting Leergeld De Stuwwal. Zij betaalt een aantal kosten die werden vergoed uit het Kindpakket. Bijvoorbeeld een fiets, een laptop voor school of een lidmaatschap.

Stichting Leergeld De Stuwwal is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen. Zij kijkt samen met ouders wat nodig is om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld voor school, sport en cultuur. Stichting Leergeld De Stuwwal geeft geen geld, maar betaalt kosten direct aan de leverancier of organisatie.

Aanvraag regelingen

Kinderen en volwassenen kunnen bij de gemeente de Doe Mee! Regeling aanvragen. De inkomensgrens is verhoogd. Hierdoor krijgen meer inwoners de honderd euro om mee te doen in de samenleving. Vul het formulier in op www.bergendal.nl/doe-mee-regeling. Kijk voor meer informatie vanaf 1 januari 2023 op de website of bel 14 024. 

Inwoners van 4 tot 18 jaar kunnen een aanvraag doen bij Stichting Leergeld De Stuwwal. Zij kijkt samen met ouders en kinderen wat nodig is om mee te doen in de samenleving. 

Vul het formulier in op www.leergeld.nl/destuwwal. Kijk voor meer informatie vanaf 1 januari 2023 op de website. Vragen? Stuur een e-mail naar leergeld.destuwwal@gmail.com. 

Moeite met invullen van een aanvraagformulier op de computer? Inwoners kunnen een afspraak maken met de formulierenbrigade. Zij helpen inwoners met het invullen van formulieren. Maak een afspraak op www.sshbsupport.nl/formulierenspreekuur of bel 06-23 84 29 64.