Vrijwilligers Germania staan klaar om de helpende hand te bieden. (foto: Joop Verstraaten)
Vrijwilligers Germania staan klaar om de helpende hand te bieden. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Wilde zwijnen veroorzaken schade bij Germania

GROESBEEK – Een oproep van Kees Heijmans om vrijwilligers om dinsdagmorgen te bekijken of we als vereniging zelf iets kunnen doen om de pijn wat te verzachten is geslaagd. 

Zo’n vijftien vrijwilligers met een Germania hart kwamen opdagen. Eerst was het even wachten op een deskundige van Sport en Groen die voor de gemeente Berg en Dal de sportvelden onderhoud. 

De hoekstukken van het trainingsveld die het ergst gehavend zijn, moeten helemaal afgegraven worden, opnieuw grond erin en vervolgens moeten de hoeken ingezaaid worden, aldus de deskundige van Spot en Groen. Het middenstuk kunnen de vrijwilligers van Germania zelf doen door de stukken gras weer terug te duwen. 

De vrijwilligers zijn gelijk aan de slag gegaan om in ieder geval het middenstuk van het veld trainingsklaar te maken zodat er na de winterstop in ieder geval op het middenstuk getraind kan worden. De wilde zwijnen hebben aan de boskant het hekwerk omhoog getild om zo het veld op te kunnen komen. 

De vrijwilligers hebben platen trespa gedeeltelijk in de grond geplaatst tegen het hekwerk zodat ze dat niet meer omhoog kunnen duwen. De aangerichte schade wordt geschat tussen de vijf- en tienduizend euro.