Afbeelding
Foto:

Lezing 'Viva La Frida in Molenhoek

MOLENHOEK - Dinsdag 10 januari om 20.00 uur is er in gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek een lezing door drs. Marieke van der Heijden onder de titel 'Viva La Frida'.

De lezing gaat over het kleurrijke leven en werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, die leefde tussen 1907 en 1954. De volkscultuur van Mexico, Europese kunst en haar eigen bewogen leven zijn inspiratiebronnen voor haar werk.

Haar leven werd getekend door een ongeluk dat zij als jongvolwassene kreeg. De worsteling met de pijn en haar ‘gebroken’ lichaam is terug te zien in haar werk. Maar ze is zeker niet alleen slachtoffer: ze is ambitieus, uitdagend, hartstochtelijk en zelfverzekerd. Liefde is eveneens een grote inspiratiebron voor haar. In haar leven heeft ze vele affaires met zowel mannen als vrouwen.

Als thema komt ook dat terug in haar vele zelfportretten. Frida Kahlo groeide uit tot een icoon van feminisme en haar beeltenis werd bijna net zo beroemd als de Mona Lisa. Schilderen liet haar leven, vandaar: 'Viva La Frida'.
Entree 8 euro, Vrienden van CAM 3 euro, incluisef kop koffie of thee.