The Hague String Trio. (foto: An Vos)
The Hague String Trio. (foto: An Vos) Foto: An Vos

Concert Mozart(k)ring

BERG EN DAL -  De Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein heeft weer een prachtig zeer divers programma voor het jaar 2023. Naast aandacht voor de jeugdige musici en met name jonge talenten, geven ook topmusici acte de présence. Zoals bijvoorbeeld Ton Koopman en Johannette Zomer en het Belgische ensemble I Solisi. Gestart wordt met drie topmusici uit Den Haag, Justyna Briefjes - viool, Julia Dinerstein – altviool, Miriam Kirby – cello vormen tezamen The Hague String Trio.

Ze treden op in binnen- en buitenland. Er waren nogal wat componisten die het lastig vonden om muziek te schrijven voor strijktrio, in tegenstelling tot het strijkkwartet, waarvan het zeer talentvolle jonge Animato kwartet later in het seizoen voor de Mozart(k)ring zal optreden. Gelukkig waren het Mozart en Beethoven die de charme en schoonheid van het strijktrio inzagen en er prachtige muziek voor schreven. Bij het eerste concert in 2023 dan ook muziek van W.A. Mozart en L. v. Beethoven op het programma, maar ook muziek van J.S. Bach, Fr. Kreisler en Joh. Straus. Van laatstgenoemde de wals over het leven van Kunstenaars, (Künstlerleben).
Het volledige programma staat op www.mozartkring.nl.

Voor 72,50 euro kan men alle zeven concerten in 2023 bijwonen door lid te worden van de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein. Even een bericht aan de ledenadministratie@mozartkring.nl - 0031(0)6-20115473

Het Nieuwjaarsconcert is zondag 15 januari in Hotel Erica Molenbosweg 17 Berg en Dal. Aanvang 15.00 uur. Entree: Leden van de Mozart(k)ring gratis, niet-leden 18 euro. Kaartverkoop: aan de kassa voor aanvang concert. Voorverkoop: penningmeester@mozartkring.nl; 06-16784080.