Afgelopen zomer - in betere tijden - gemaakt in de tuin van hun dochter. (eigen foto)
Afgelopen zomer - in betere tijden - gemaakt in de tuin van hun dochter. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Thé en Door Kamps-Visser 60 jaar getrouwd

GROESBEEK – Onlangs zijn The (81) en Door (82) Kamps-Visser 60 jaar getrouwd, maar vanwege gezondheidsredenen kon het feest geen doorgang vinden. 

Het stel trof elkaar regelmatig in het toenmalige café Kouws aan de Herwendaalseweg in Groesbeek. Het was geen liefde op het eerste gezicht maar geleidelijk aan ontstond er iets moois tussen Thé en Door. Na 2,5 jaar verkering te hebben gehad trouwden ze in de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek, waar pastoor Van de Ven hen trouwde. Dat weten beiden nog tot op de dag van vandaag. 

Na het trouwen heeft het stel drie jaar ingewoond bij de ouders van Door in het Vilje. Daarna hebben ze ruim twintig jaar gewoond aan de Schoolweg in Breedeweg, van daaruit zestien jaar aan het Hemeltje, de Hoflaan, de Wilgstraat en ze wonen nu bijna één jaar in De Meent. 

Thé heeft zijn hele werkzame leven door het hele land heen in de bosbouw gewerkt en zelfs in Duitsland. In die vijftig jaar heeft Thé zeker een paar miljoen bomen gekapt. In de laatste twintig jaar heeft Thé als zelfstandige in de bosbouw gezeten. Dat was opnemen, kappen en vervolgens verkopen. Eén maal heeft Théin het nauw gezeten, toen hij per ongeluk tegen een slapend wild zwijn stootte. "Ik had het echt benauwd, maar gelukkig is dat goed afgelopen", vertelt Thé. 

Door heeft als stikster in enkele schoenfabrieken gewerkt; eerst bij Bausse aan de Spoorlaan en later bij Trio aan de Herwendaalseweg, dat was bij haar zus. 

Als hobby had Thé toentertijd voetbalvereniging Rood-Wit waar hij elf jaar als linksbuiten in het eerste heeft gevoetbald. Door heeft bij Rood-Wit liefst 45 jaar de was gedaan. Samen kaartten ze veel en hielden er ook van om geregeld naar Oostenrijk op vakantie te gaan. Ze kregen een dochter en een zoon, 3 kleinkinderen: 1 meisje en 2 jongens en 2 achterkleinkinderen, allebei jongens. Jammer dat de gezondheid Thé en Door hen in de steek gelaten heeft. De foto is afgelopen zomer - in betere tijden - gemaakt in de tuin van hun dochter.