Hekken geplaatst achter de voormalige Linde voor vermoedelijk vijftig tijdelijks starterswoningen.
Hekken geplaatst achter de voormalige Linde voor vermoedelijk vijftig tijdelijks starterswoningen. Foto: Joop Verstraaten

Vijftig tijdelijke starterswoningen achter voormalige De Linde in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft toegestaan dat de nieuwe eigenaar van De Linde de Beuningse vastgoedontwikkelaar Marcel Vermeer vijftig tijdelijke starterswoningen mag gaan bouwen achter de voormalige discotheek De Linde aan de Cranenburgsestraat. 

De vastgoedontwikkelaar heeft bij de gemeente een plan ingediend om op de gehele locatie 230 woningen wil gaan bouwen. Maar dat kan pas als er voor dat betreffende gebied als definitieve woningbouw is toegekend. Zoals bekend wordt in en om de voormalige de Linde 44 appartementen gerealiseerd ook deels voor starters. In de toekomst niet eerder dan 2030 wil de ontwikkelaar als eerste het naast gelegen sportcomplex van Achilles’29 en vervolgens het achterliggende pluimvee stallen gaan bebouwen. 

Tot die tijd staat de gemeente Berg en Dal toe dat er rond de 50 tijdelijke starterswoningen worden gebouwd achter de voormalige De Linde. De gemeenteraad van Berg en Dal heeft al eerder aangegeven voor de locatie rondom de voormalige De Linde een integraal plan moet komen, want naast de woningbouw spelen er ook nog andere zaken, zoals een rondweg.
Voordat het integraal plan er is, zijn we volgens de gemeente vier jaar verder. Omdat er een tekort aan woningen is voor starters, heeft het college toestemming gegeven voor de ongeveer vijftig tijdelijke starterswoningen.