Schaken in Mook

Algemeen

MOOK - Ook in het nieuwe jaar wordt er geschaakt in Mook. Iedere donderdagavond in ‘t Môks Café vanaf 20.00 uur is er de mogelijkheid voor iedereen om te schaken. 

Onlangs kwamen er enkele nieuwe spelers naar de schaakclub, variërend van gevorderd tot beginnersniveau. Wie ook eens een schaakpartij bij een schaakvereniging wil spelen kan bij de SV Mook terecht. Voor meer info: Huub Blom 06-10005801.

De schaakvereniging speelt met drie team in de externe competitie. In de landelijke competitie geeft PMC 2 goed partij. Het team heeft nog degradatiezorgen, maar met drie punten uit de laatste drie wedstrijden weet men zich waarschijnlijk in de vierde klasse te handhaven. Het resterende programma biedt kansen.

In de regionale competitie heeft Mook 1 zich tussen de topteams weten te bemachtigen. Met twee zeges en een gelijkspel is er nog steeds een kans op het kampioenschap. Het tweede team is een ander verhaal. Voor de jaarwisseling werden alle wedstrijden verloren.
Begin januari werd een bezoek gebracht aan het Arnhemse De Toren, de koploper, die alle wedstrijden had gewonnen. De gehele avond keek Mook 2 tegen een achterstand aan. Ondanks een zege van hans van den Ende en een remise van Emiel Laurant stond het een punt achter. In de laatste twee partijen gaven Byron Eekhout en Rob Jansen zo goed tegenstand dat de Arnhemmers de bedenktijd overschreden.
Na deze onverwachte, maar verdiende zege is er weer hoop op handhaving in deze sterke poule. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.