Afbeelding
Foto:

Een nieuw jaar… een nieuwe hobby

GROESBEEK - Steeds meer mensen gaan weer handwerken. Want wat blijkt : handwerken is gezond voor lichaam en geest. Door met je handen iets te doen, daalt direct de hartslag en de bloeddruk.

Of je nu kiest voor breien, haken, borduren of iets anders, als je de techniek door hebt, dan werkt handwerken super ontspannend. De ritmische herhalende bewegingen kun je vergelijken met mediteren.
Door met al je aandacht bij je handwerk te zijn, ben je helemaal in het hier en nu en ben je even niet bij de problemen van alledag.

Afgelopen najaar is er in de Serre van de Protestantse kerk een handwerkclub van start gegaan. In een gezellige sfeer ontmoeten we elkaar en wisselen we ideeën uit. Die blijken ontelbaar te zijn. 

Op dit moment is haken heel hip, van sjaals tot knuffelbeesten, van heel eenvoudig tot heel ingewikkeld. Een haakwerkje neem je gemakkelijk mee en je hoeft niet bang te zijn dat je een steekje laat vallen.

Het maakt niet uit of je veel of helemaal geen ervaring hebt, het maakt niet uit of je gaat breien, haken of iets anders gaat doen. Het is ons doel dat het een open plek is, waar iedereen zich welkom voelt, waar we elkaar inspireren, van elkaar leren en elkaar op weg helpen.

Kom gerust eens kijken. Iedere eerste en derde donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Het is wel de bedoeling dat je je eigen handwerk en materialen meebrengt.

Er zijn geen kosten aan verbonden en de thee staat klaar. Locatie: de Serre van de Protestantse kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek. Info: Friedie Krajenbrink, 024 3975116.