Afbeelding

Rugklachten gevolg onderdrukte emotie?

MALDEN – Miljoenen mensen -waaronder ook steeds meer jongeren- ervaren fysieke en mentale klachten. Meesten slikken al jaren medicijnen, gaan jaren naar de fysio en komen niet af van hun klachten. 

Wat hebben onze cellen en geheugen met elkaar te maken? En welke relatie is er tussen je geheugen en je mentale én fysieke klachten zoals overspanning, depressie, burnout, chronische pijnklachten, zoals rugklachten en zelfs tumoren?
Volgens Gaiane Abrahamian, stress en burn-out expert en een orthomoleculaire therapeut in opleiding ligt de kern van onze fysieke en mentale klachten in herinneringen uit het verleden. Zelfs herinneringen van de moeder en de grootmoeder kunnen invloed hebben op je gezondheid. Is dat fysiologisch uit te leggen?

Volgens Gaiane wel. Mensen blijven jaren onnodig rondlopen met pijn. Miljoenen mensen worden gediagnostiseerd met SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Gaiane: ‘Als we het over geheugen en herinneringen hebben, dan denken we gelijk aan de hersenen. Maar wist je dat onze herinneringen en beelden zitten ook opgeslagen in onze cellen. Ze hebben invloed op onze mentale en fysieke gezondheid.’ 

Wil je weten hoe herinneringen uit het verleden invloed kunnen hebben op de gezondheid? In hoeverre kunnen rugklachten of depressieve klachten gevolg zijn van een onderdrukte emotie? Kom dan op 27 januari om 19:00 uur naar de gratis Informatieavond ‘Release Your Disease’. De plaatsen zijn beperkt. Meld je je daarom tijdig aan via de website www.hartvoorburnout.nl/Agenda.

Hart voor burn-out, Groesbeekseweg 4, 6581 BH Malden, 06 19721772.