Afbeelding
Foto: Ron Hoenderboom

Kinderen samen op avontuur in de natuur van het Rijk van Nijmegen

Algemeen

BERG EN DAL - Buiten spelen in de vrije natuur is om vele redenen zo waardevol en goed voor o.a de weerstand en het zelfvertrouwen. En het is bij ons vooral heel erg leuk.

Vanaf woensdag 1 februari gaan Patti (Beleef de natuur) en Ron (naar buitennatuurbeleving) weer op pad met een groep kinderen, struinend, ontdekkend, spelend en lerend van en met de natuur. We gaan op ontdekkingstocht door regio Nijmegen op zoek naar nieuwe bossen en speelplekken. 

“Om de maand zullen we het, voor ons zo vertrouwde, Sprokkelbos in Lent verlaten en starten we op een nieuwe uitdagende natuurlocatie. Denk hierbij aan de bossen van Berg en Dal, Heumensoord, de uiterwaarden langs de waal en het Avonturenbos in Groesbeek. Dit alles binnen een rij afstand van maximaal 15 minuten vanuit centrum Nijmegen.

Iedere keer gaan we op pad met een passend thema waarmee we veel leuks ondernemen onderweg. Maar we laten ons vooral verrassen door wat we in de natuur tegenkomen en waar de kinderen zin in hebben. Onderweg pauzeren we met biofruit, thee en water. We verzamelen om 14.15 om dan uiterlijk 14.30 op pad te gaan waarna we om 17.00 we terug zijn op de startplek.

De eerste keer woensdag 1 februari gaan we op struintocht door het Lentse Spiegelbos en een maand later op 1 maart hebben we een ren, klauter- en huttenbouwmiddag in de bossen van Berg en Dal bij hotel Erica. Deze bos en natuurmiddagen zijn geschikt voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. 

De vergoeding is tien euro per keer en tickets zijn online te verkrijgen meer informatie hierover is te vinden op www.beleef-de-natuur.nl/agenda . Wil je nog meer weten kun je ook bellen naar Ron Hoenderboom 06-10180321. We zien jullie weer graag in het bos, langs de rivier of ergens op avontuur in de natuur!”