Afbeelding

Zalmpodium presenteert Lain Barbier

Algemeen

MILLINGEN - Zalmpodium presenteert Lain Barbier. Met: Lain-alleen op zondag 22 januari om 14.00 uur in het kerkje aan de Zalmstraat 8, Millingen aan de Rijn.

Eindelijk kunnen we weer. Na twee jaar corona-perikelen zijn we er helemaal klaar voor om verder te gaan met ons Zalmpodium. Leuke , maandelijkse, gezellige concertjes op de zondagmiddag.

“Een goed begin is ‘t halve werk zegt men wel… en daarom zijn we blij dat Lain Barbier (bekend van onder andere The Voice Senior) onze eerste gast bij de herstart zal zijn.”

Millingen is voor Lain Barbier een begrip, hij kwam er als 10 jarig schoffie begin jaren 60 vanuit Den Haag wonen en maakte daar een groot gedeelte van zijn puberteit door. Zijn vriendenkring en het toenmalige jeugdhonk “Walhalla” vormden een groot gedeelte van zijn muzikale basis.Enkele van zijn songs stammen nog uit die tijd en zullen ten gehore worden gebracht.

Geheel solo en zichzelf begeleidend op zijn gitaar neemt hij je mee op een reis van 50 jaar liedjes schrijven, afgewisseld met boeiende anekdotes over het leven van stedeling naar dorpeling en weer terug naar stedeling. Zijn songs gespeeld zoals ze klonken toen hij ze schreef ,zittend op de bank met alleen een gitaar in de hand.

Hoewel hij dit jaar 70 wordt heeft zijn stem nog steeds niet aan kracht ingeboet en zingt hij met zijn hart op een wijze die door weinigen wordt geëvenaard.
Lain-alleen zou je kunnen zeggen. De entree is zoals gewoonlijk gratis, maar wel zal de bekende hoge hoed aan het einde zijn rondje maken voor een vrijwillige bijdrage. Kom op tijd, want u weet ‘t: “Vol is vol”, zei de pastoor.