Alice van Bekkom dankt voorzitter Wim Poppenk voor zijn tomeloze inzet.
Alice van Bekkom dankt voorzitter Wim Poppenk voor zijn tomeloze inzet. Foto: Faces To Graves

Afscheid Wim Poppenk als voorzitter van Research Team van Faces To Graves

Algemeen

GROESBEEK - Tijdens de bijeenkomst van het Research Team van  Faces To Graves is afscheid genomen van de voorzitter Wim Poppenk.

Hij werd er toegesproken door de voorzitter van het bestuur, Alice van Bekkum. Zij sprak haar grote dank uit aan Wim, die van 2017 tot 2021 lid van het bestuur was. Zijn betrokken inzet voor het Research Team, waarbij hij eerst als vertegenwoordiger van het bestuur betrokken was. Later werd hij voorzitter van het Research Team, bracht rust en structuur aan in het team van vrijwilligers. Sigrid Norde, lid van het Research Team sprak namens alle leden hun waardering voor Wim uit, en verrast hem met een boek en bloemen.

Wim kreeg de Faces To Graves-coin uitgereikt met een certificaat, een boek van het bestuur en een prachtige bos bloemen van de leden van het Research Team. Deze werd hem overhandigd door Kim Huvenaars, lid van het Research Team sinds 2018. Zij volgt hem op als teamleider en contactpersoon naar het bestuur. 

Ook voor Ria Lap uit Nijmegen was er de Faces To Graves-coin met certificaat; zij heeft inmiddels al 100 vertalingen gedaan. Zij kwam in 2019 bij het team en is een van de vertalers die voor FTG werken. Ze was tijdelijk gestopt doordat ze druk was met een verhuizing. “We zijn blij dat ze nu weer tijd heeft om de levensverhalen te vertalen.”

Er staan inmiddels in twee talen, zo’n 700 levensverhalen van de soldaten die begraven zijn op het Canadese Ereveld, als eerbetoon in het Digitaal Monument op de website. www.facestograves.nl. “Wilt u meer weten over ons werk of wilt u ons daarbij helpen, neem dan contact op met info@facestograves.nl.”