Erelid Mientje Derksen speldt Tonnie Verweij de versierselen op.
Erelid Mientje Derksen speldt Tonnie Verweij de versierselen op. Foto: Eigen foto

Tonnie Verweij benoemd tot erelid van badmintonclub Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Tonnie is ruim 35 jaar lid en begon bij badmintonclub Groesbeek in zaal De Zevensprong. Al snel na het lidmaatschap werd Tonnie vrijwilliger op de woensdag en vrijdag met de begeleiding en training van de recreanten. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan de competitie in een mixed-team. Succesvol, want hij werd diverse keren kampioen. Ook is Tonnie geruime tijd lid geweest van de technische commissie en heeft de jeugdkampen mede georganiseerd .

Naast de toch al drukke baan heeft hij een trainersopleiding gevolgd. Hierbij moet gezegd worden dat echtgenote Marianne een belangrijke bijdrage had in het theoretische gedeelte.
Jarenlang geholpen met het kantinebeheer in, toen nog ‘De Zevensprong’.

Zijn kinderen, Dominique en Nicolette, hebben jaren bij de vereniging gespeeld. Na het veel te vroege overlijden van Nicolette, grote inspirator om de stichting ‘Letje’ op te richten. Dit om mensen die op diverse manieren te maken hebben met anorexia nervosa te ondersteunen. Daarnaast ook groot inspirator om een bedrijventoernooi ten bate van de stichting Letje te organiseren.

Overigens is hij ook medeorganisator van meerdere andere bedrijventournooien. Met name de jeugd heeft altijd Tonnies grote aandacht. Niet voor niets is BC Groesbeek daarom een beetje kind van Tonnie geworden. Inspirator van diverse acties om het ledenaantal te doen toenemen, zoals de schoolclinics en het uitdelen van flyers. Nog steeds trainer van de recreanten en kinderen, die aan de schoolclinics deelnemen.

Sinds 2010/2011 voorzitter en sinds drie jaar ook sponsor van de badmintonclub. En, hoewel de gezondheid het af en toe laat afweten, is hij nu nog steeds op respectabele leeftijd competitiespeler bij het herenteam. En groot inspirator om het behoud van de kantine in sporthal Heuvelland. Kortom, al ruim 35 jaar zeer gewaardeerd vrijwilliger van badmintonclub Groesbeek.