Giel Jacobs Lid van Verdienste De Treffers.
Giel Jacobs Lid van Verdienste De Treffers. Foto: Jan Peters

Giel Jacobs benoemd tot Lid van Verdienste De Treffers Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Tijdens de huldiging van jubilarissen is Giel Jacobs niet alleen bedankt voor zijn 50-jarig lidmaatschap van De Treffers, maar werd tevens benoemd tot lid van Verdienste.

Na zijn voetballoopbaan is Giel verzorger geweest bij de B1 en het derde elftal. Sinds 2001 is Giel ook wedstrijdsecretaris en zat toentertijd in het bestuur van de vereniging. Tegenwoordig valt zijn functie binnen de sector voetbalzaken en is samen met anderen verantwoordelijk voor de verdeling van de kleedkamers en de velden op wedstrijd– en trainingsdagen. Dus eigenlijk op iedere dag.

Daarnaast is Giel sinds die tijd steun en toeverlaat bij de begeleiding van de arbitrage van wedstrijden van het eerste elftal; hij verzorgt daarnaast ook de afhandeling van de gele en rode kaarten naar de KNVB. Nagenoeg elke wedstrijd van het eerste elftal is Giel op pad bij zowel thuis- als uitwedstrijden. Hij geeft de geselecteerde spelers door en is contactpersoon naar de tegenstander. 

Vaak is hij ook reisleider. Kortom; Giel is een onmisbare schakel bij het soepel laten verlopen van de bureaucratie rondom wedstrijden van het eerste elftal. Hij doet dit met precisie en een grote portie humor. Een niet geringe klasse, waarvoor het bestuur van De Treffers hem bedankt en heeft benoemd tot Lid van Verdienste.