Het UNA-gebouw in Kekerdom, waar Spierings zijn oog op heeft laten vallen.
Het UNA-gebouw in Kekerdom, waar Spierings zijn oog op heeft laten vallen. Foto: Peter Hendriks

Spierings laat oog vallen op zaal UNA in Kekerdom

Algemeen

KEKERDOM – De Nijmeegse ondernemer Pieter Spierings van Spierings Medische Techniek heeft zijn oog laten vallen op zaal UNA in Kekerdom. UNA-voorzitter Berry Joosten bevestigt dat inderdaad Spierings belangstelling heeft getoond en laat weten dat de onderhandelingen in een ver gevorderd stadium zijn. 

Joosten weet niet wat Spierings van plan is met de UNA zaal, maar het gebouw blijft volgens Joosten intact. In ieder geval mag UNA tot mei aanstaande gebruik blijven maken van de UNA-zaal waar we dan nog een afscheidsconcert geven en dan op naar een andere ruimte, aldus Joosten. “Op zich kan UNA in het Kekerdomse Kulturhus terecht en willen wij graag vasthouden aan de dinsdagavonden. Kiezen we voor een andere avond dan lopen we het risico dat muzikanten ons gaan verlaten en dat willen we voorkomen”, aldus Joosten. 

“Momenteel repeteert op de dinsdagavond de slagwerkgroep van schutterij EMM. Een drumband en een fanfare op hetzelfde tijdstip in een locatie wordt lastig, daarom kijken we ook in Leuth en Millingen of daar misschien nog een geschikte oefenruimte te vinden is.”

Naast fanfare UNA huizen ook nog carnavalsvereniging De Polderschuupers (80 leden enkele keren per jaar), biljartclub ‘t Luifeltje met 16 spelende leden. Waar die in de nabije toekomst – als de verkoop aan Spierings doorgaat – naar toe gaan is niet bekend. Spierings kocht recent de voormalige Heilig Hartkerk in kerkdorp De Horst in Groesbeek. Deze aankoop wordt betwist door vastgoedondernemer Harold Bons, die nog steeds een juridische strijd over deze kerk voert.