Het huidige marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek.
Het huidige marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Toekomst Marktterrein nog onzeker

Algemeen

GROESBEEK – Voor de zomer van 2021 heeft de gemeente Berg en Dal aan de inwoners van Groesbeek gevraagd wat zij belangrijk vonden voor het vernieuwde marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek. 

Van de 600 mensen die gereageerd hebben was de meeste voorkeur voor het ontwerp Het Park in combinatie met de groene druppel. De mensen wilden een verbetering van het plein door er veel groen aan toe te voegen. Daarnaast vindt men het verkeer rondom het plein te druk en te chaotisch en ziet het plein meer als een ontmoetingsplek.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis van voorkeuren een nieuw ontwerp laten maken, dat binnenkort aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.
Het is een ontwerp geworden waarbij geen evenementen (zoals weekmarkt en carnaval) meer gehouden kunnen gaan worden, maar waar ruimte is voor meer groen.

In de carrouselvergadering van 26 januari legt het college zo’n nieuw ontwerp voor aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat dan kunnen de inwoners, gebruikers en bezoekers twee nieuwe ontwerpen zien, waar zij hun mening over kunnen geven zoals een groener ontwerp waar geen plaats is voor evenementen.