Laatste heilige mis in kerk O.L.Vrouw van het Heilig Hart in Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - Op 5 februari om 10.30 uur tijdens een heilige mis zal de kerk in Berg en Dal officieel aan de eredienst onttrokken worden. Daarmee komt na vijfennegentig jaar een eind aan de geloofsgemeenschap en het bestaan van deze kerk onder de naam O.L.Vrouw van het Heilig Hart in Berg en Dal.

In 1964 werd onder de bezielende leiding van pastoor van Helvoirt besloten de rectoraatskerk te vervangen door een nieuwe grotere kerk die past bij de eigentijdse vragen van liturgieviering. Architect Jan Strik uit Boxtel ontwierp een moderne kerk gericht op de menselijke ontmoeting rond het altaar met de benodigde ruimte voor een kapel, gemeenschapszaaltje en pastorie. De inrichting is vorm gegeven door jonge kunstenaars, die zo in eigentijdse taal het gelovig denken gestalte hebben gegeven. Op 4 april 1967 kon de nieuwe kerk door Mgr. Bluyssen worden geconsacreerd.

Deze kerk biedt ruimte aan 600 personen en in de 70er jaren waren de lekenpreken in de vastentijd zeer populair. Dankbare gevoelens enerzijds naar de vrijwilligers en parochianen van onze kerk in Berg en Dal en anderzijds dankbaar voor de inspanningen die men zich heeft getroost om de ontwikkeling van de nieuwe parochie Heilige Drie-eenheid mogelijk te maken.

De viering op 5 februari zal worden voorgegaan de pastoor Grubben en zijn voorgangers Swagemakers en Kerssemakers, met medewerking van het gemengd koor en Kalliope en muziekgezelschap Edelweisz. Na afloop zal er een hapje en drankje zijn ter afsluiting van een gedenkwaardige tijd.