4Reel Days flow by'. (foto: 4Reel)
4Reel Days flow by'. (foto: 4Reel) Foto: 4Reel

Folkgroep 4Reel presenteert cd in Jacob Marishuis in Heumen

HEUMEN - Op 1 februari presenteert de Keltische folkgroep 4Reel hun eerste cd 'Days flow by' in het Jacob Marishuis in Heumen.

4Reel is een nieuwe band uit de regio Nijmegen/Berg en Dal. De groep speelt folkmuziek uit Ierland, Schotland en Bretagne, maar schrijft ook eigen nummers die perfect passen tussen het andere meer traditionele repertoire. 

Het instrumentarium van 4Reel is hoogst origineel: naast flatback bouzouki, gitaar, accordeon, tinwhistle en contrabas gebruikt 4Reel vaak draailier en nyckelharpa. Daarbij is het hoofdinstrument van fiddler Jos geen viool maar een viola d’amore.

De band bestaat uit twee door de wol geverfde muzikanten: strijker Jos Koning (viola d’amore en nyckelharpa) en multi-instrumentalist Leo de Kruis (gitaar, accordeon en bouzouki), die al decennia lang hun sporen hebben verdiend in verschillende toonaangevende folkgroepen in Nederland. In 4Reel hebben zij de krachten gebundeld met twee nieuwe talenten: zangeres Alieke Verburg, die naast haar vocale kwaliteiten ook nog allerlei fluiten en de draailier bespeelt en de swingende bassiste Lonneke Knechtel.

Op de cd staan 13 zeer afwisselende tracks. De cd begint en eindigt met een eigen  nummer waarbij het titelnummer 'Days flow by' de cd afsluit. De overige nummers zijn traditionele stukken uit Keltische streken.
Een belangrijke kracht van 4Reel is de originele manier waarop de nummers zijn gearrangeerd. Mede door de vele instrumentale mogelijkheden en vier zangstemmen lukt het om elk nummer een volledig eigen bewerking te geven, daardoor neemt de muziek van 4Reel je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs vele sferen van de Keltische streken, van uitbundig tot ingetogen, van hilarisch tot dramatisch.

De cd zal tijdens de presentatie te koop zijn voor tien euro en daarna is hij ook te bestellen via de website www.4reelfolk.nl. Het Jacob Marishuis ligt in Heumen aan de Looistraat nummer 57. Aanvang is om 20 uur stipt (zaal open om half 8), toegang is een vrijwillige bijdrage.