Van links naar rechts: Marietje Meeussen en zoon Richard (eigenaar van 't Zwaantje), Tilly en Wim Meeussen oprichters bungalowpark Schuttersoord, overgenomen door zoon William en schoondochter Gaby. (foto: Peter Hendriks)
Van links naar rechts: Marietje Meeussen en zoon Richard (eigenaar van 't Zwaantje), Tilly en Wim Meeussen oprichters bungalowpark Schuttersoord, overgenomen door zoon William en schoondochter Gaby. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Verwevenheid 't Zwaantje en Schuttersoord
in De Biesselt nooit weggeweest

MOOK –  De verwevenheid van de familie Meeussen met 't Zwaantje en Schuttersoord bestaat al meer dan vijf generaties lang. Richard beheert nu met verve Herberg Restaurant ’t Zwaantje op de grens van Mook en Groesbeek. William en Gaby hebben enkele jaren geleden het bungalowverhuurbedrijf Schuttersoord van vader Wim overgenomen en hebben er later bungalows aan de Mokerplas en Molendal aan toegevoegd met in totaal zo’n 30 wooneenheden. 

William doet het onderhoud van de bungalows, terwijl zijn echtgenote Gaby de reserveringen regelt en de gasten ontvangt en hen wijst op de mooie omgeving en activiteiten die er zijn.

Zowel ’t Zwaantje en Schuttersoord konden niet meer voldoen aan de vraag ('t Zwaantje beschikt momenteel over 7 hotelkamers en zit zowel zomers als winters helemaal vol. William beschikte nog over een perceel bouwgrond voor recreatiedoeleinden. En omdat er momenteel veel vraag is naar tweepersoonsbungalows, was de zaak met Richard en William zo beklonken. Zo groeide het idee om samen het project van kleinschalige bungalows dus twee vliegen in een klap. 

In januari 2023 hopen beiden de eerste vierr hotelunits in gebruik te nemen en de eerste gasten te mogen ontvangen. De gasten kunnen bij Schuttersoord in de hotel-unit slapen, douchen en vervolgens aansluiten bij de ontbijttafel in t Zwaantje. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst in totaal twaalf hotel-units zullen verrijzen op Schuttersoord, waarna het geheel zal worden aangekleed met bomen en planten.