Kerk Breedeweg misschien multifunctionele accommodatie. (foto: Joop Verstraaten)
Kerk Breedeweg misschien multifunctionele accommodatie. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Samen in de Breedeweg wil van kerk
multifunctioneel gemeenschapshuis maken

BREEDEWEG - Onlangs werd Breedeweg geconfronteerd met de mededeling van de parochie dat zowel de kerk als verenigingsgebouw De Sleutel gesloten gaan worden. De gemeente en het kerkbestuur hebben om die reden reacties gevraagd vanuit de Breedeweg, wat vindt men van de maatregelen en hoe moet het verder in Breedeweg.

'Sámen in de Breedeweg' kiest voor de kerk en wil een strategische benadering. "Gebruik De Sleutel instrumenteel om je doel te bereiken. Zorg dat de kerk het middelpunt wordt in het dorp in de vorm van multifunctioneel gemeenschapshuis. Werk de strategische benadering verder uit. Onderzoek de mogelijkheden en de kosten. Benader het probleem vanuit een kwalitatieve benadering en vanuit een lange termijn visie. De aspecten van wonen, vervoer, duurzaamheid, welbevinden, werk, bedrijvigheid en recreëren kan later toegevoegd worden aan een integraal strategisch dorpsplan."

Eerst een plan. Met dynamiek. Een visie op de kerk en De Sleutel wordt nu gevraagd. Dat ziet ‘Samen op de Breedeweg als een uitdaging. "We hebben een start gemaakt", dat wil ‘Samen in de Breedeweg ‘ graag delen met de bevolking van de Breedeweg en verder 'Samen aan de Slag gaan'.

Als werkgroep ‘Samen op de Breedeweg' wil ze graag de bevolking uitnodigen om op dinsdag 24 januari om 20.00 uur in De Sleutel aanwezig te zijn om een visie voor te leggen en over de ontstane situatie van gedachten te wisselen.