Nick Cillessen in Zalmkerkje

MILLINGEN - De in Millingen wonende Nick Cillessen is autodidact. Zijn eerste olieverfschilderij maakte hij op 8-jarige leeftijd. Zijn huidige werk bestaat met name uit in olieverf geschilderde stillevens en portretten, ook in opdracht. 

Zijn allereerste expositie had hij, opmerkelijk genoeg in ditzelfde Zalmkerkje in 1994. Inmiddels heeft hij op vele beurzen gestaan in Nederland, is hij een aantal keer deelnemer geweest bij de Nationale Kunstdagen en heeft hij onder andere geĆ«xposeerd in Barcelona en Parijs. 

Hij is lid van het kunstcollectief Gelderse Poort. Cillessen werkt realistisch en vindt de stofuitdrukking van zijn geschilderde objecten dan ook een hele uitdaging. "Als ik een emaille theepotje schilder, moet het er niet uitzien als plastic kannetje? Zijn inspiratie vind hij in gewone, alledaagse dingen om hem heen, een vaasje, flesje, of een oude ketel die in de tuin staat, maar ook bij de Kringloop, rommelmarkten en dat soort dingen.

Nick verzorgt naast zijn dagelijks werk als kunstschilder ook workshops en geeft cursussen aan huis in zijn workshopruimte. De expositie is te zien 28 en 29 januari vanaf 14.00 tot 18.00 uur, Zalmstraat 8 in Millingen aan de Rijn. (www.zalmpodium.nl; www.nickartgallery.nl)