Thema-avond bij SC Millingen/Odio over de rol van een vertrouwens(contact)persoon

Algemeen

MILLINGEN - Een van de belangrijkste pijlers van een goed sportklimaat is het bieden van een veilige omgeving waarin iedereen (sporter, vrijwilliger, toeschouwer) zich op zijn plaats voelt.

Bij korfbalvereniging Odio en voetbalvereniging SC Millingen zijn met Femke van Kuijk, Monique Baijards, Alex Janssen en Henri Janssen vertrouwens(contact)personen actief die als aanspreekpunt fungeren als een ‘veilige omgeving’ in het gedrang komt.

Voor alle duidelijkheid... Deze ‘veilige omgeving’ heeft niet alleen betrekking op sportiviteit in het veld, maar ook daarbuiten. Dus ook bij wedstrijden, trainingen of gewoon tijdens de ‘dagelijkse omgang’ met elkaar! Want sportief zijn is ook respectvol met elkaar omgaan. Dus niet (alleen) denken in goed of fout. Niet denken in termen van winnen of verliezen. Want iedereen is gelijk en verdiend een respectvolle benadering en behandeling. Dit betekent dus ook geen pestgedrag. Want iedereen heeft het recht om anders te zijn.

Daarom is het ook belangrijk om te weten wie deze vertrouwens(contact)personen zijn, en zichtbaar aanwezig zijn! Maar ook gevonden kunnen worden als de situatie daar om vraagt.

“Rondom een ‘veilige omgeving’ en de rol/aanwezigheid van vertrouwens(contact)personen willen wij op maandag 27 februari een thema avond organiseren. Deze bijeenkomst is bedoeld voor leden, vrijwilligers en ouders van de leden van Odio en SC Millingen. Maar ook belangstellenden van andere verenigingen en of inwoners van Millingen aan de Rijn zijn van harte welkom.”

We starten de thema-avond om 19.30 uur. Inlopen vanaf 19.00 uur. De avond eindigt om 21.00 uur. Deze thema avond zal worden gehouden in de kantine op sportpark De Hove.